2020 Guide til Bornholm Rundt: En legendarisk  3-7 dages vandretur og vandrerute langs kysten rundt om Bornholm

Guide om at vandre rundt om Bornholm

Tekst og illustrationer: Frits Ahlefeldt, BornholmRundt.dk

Bornholm rundt er en ca. 120km. lang, meget, meget smuk og varieret vandretur langs med Bornholms kyster. En tur der kan klares på 4-6 dage, men kan også sagtens gøres som en 8-10 dages vandring. På en tur hvor alle faciliteter, spise og overnatningssteder findes i alle prisklasser, hele Bornholm Rundt.

Bornholms kyststier, som ruten mere officielt kaldes, følger Bornholm rundt langs kysten igennem en helt enestående række af landskaber, der med dramatiske skift ændres fra rullestensstrande, fine sandstrande, skove, hvor træerne dramatisk er væltet ud i Østersøen, langs små grusstier, igennem de over en milliard år gamle smuldrende granitklipper, langs de snoede redningsveje, op, ned og igennem snævre sprækkedale, over klipper, forbi et utal af kulturhistoriske minder, små fiskebyer, restauranter, cafeer, røgerier og endeligt op yderst langs den over 100 meter høje granitkant, på Bornholms Vestside, med udsigter over land og hav, lyngheder og fyrtårne og ikke mindst Hammershus, Nordens største borgruin.

Tegninger, tekst og website af Frits Ahlefeldt

Praktisk info – Bornholm-rundt til fods:

PDF: Download  og print kort til vandreturen rundt om Bornholm fra Bornholms Regionskommune:

Syd og Øst-siden:  Svaneke til Dueodde og til Rønne (Af ukendt grund ikke komplet !)

Nord-siden:  Svaneke til Hammerknuden

Vest-siden: Rønne til HammerKnuden

Officiel guide og kortbog: “Kyststier på Bornholm” 49,- DK.kr.


Der findes kun en officiel vandreguide til kyststierne hele vejen rundt om Bornholm på papirform, den koster rundt 49,- Dk.kr. plus evt. forsendelse, Udgivet af Bornholms Regionskommune: “Bornholms kyststier” .

Den er lagt op online af Bornholms sitet 367ture: Link her

Køb den hos DestinationBornholm her (Bornholms turistkontor )

Guidebogen til Bornholms kyststier kan købes mange andre steder og  findes også på biblioteket: Bibliotek.dk eller dit lokale bibliotek

Smartphones og tablets Digital App – Android og Iphone

App: Kyststier på Bornholm – Enkel app med fokus på Bornholms kyststi

Appen: “Kyststier på Bornholm” er den mest fokuserede App til Bornholms kyststier med tekst beskrivelser af mange steder og enkel Google maps baseret GPS  – læs mere m. link til både android og iphone versionen her

App: ViewRanger.com – Avanceret global trail app med mange slags kort og funktioner

Bornholm Rundt vandrestien ligger også på ViewRanger – en stor internatioal Trail app. ( off.grid navigation, topokort, open streetmap m.m. ) Viewranger har mange kortfunktioner og muligheder for at logge ens tur og rute, men den har ikke beskrivelser af de enkelte steder langs Bornholms kyststi

Viewranger.com – Jeg har selv lagt en første version af Bornholm rundt op på denne – En af verdens største trail apps – Viewranger.com – Bornholm Coast trail

Bagagetransport rundt om Bornholm

Bagagetransport og organiserede vandreture Rundt om Bornholm:
Læs mere her

Links til andre bøger om Bornholms kyststier:

Søren Sillehoveds bog om Bornholms Kyststier:

Den Borholmske Naturvejleder Søren Sillehoved ha i 2016 udgivet en bog, hvor han fortæller om Bornholms kyststier og Bornholm:

Link til Bornholm ad kyststierne (William Dams forlag, ca. 180 Dk.kr. )

Solid guidebog til til Bornholmske steder
Finn Hansen (Super erfaren Bornholmsk naturguide) giver en meget grundig gennemgang af en lang række natur steder på Bornholm. Bogen er udgivet af NaturBornholm og Bornholms Regionskommune, så der er masser af fagkunskab og økundskab bag denne bog, der er udnævnt som den bedste nye bog til steder på Bornholm.  Bogen har sit helt eget websted: 367ture.dk , hvor man kan se alle stederne, inkl. GPS oplysninger (klik og se stedet på kort)  i digital udgave.

NaturBornholm.dk (Bornholms oplevelsescenter)
De bedste og mest omfangsrige beskrivelser af Bornholms biologi, geologi og kultur, fra øens officielle oplevelsescenter.

Bornholmsnatur.dk (Skov og Naturstyrelsen)
Aktuel information, tips, arrangementer og nyt fra Staten om oplevelser i Bornholms natur Bornholmsnatur.dk

Vejrudsigt – den aktuelle: DMI – Bornholm

God tur

Bedste vandrehilsner
Frits Ahlefeldt – BornholmRundt.dk

( personligt site FritsAhlefeldt.com )

Frits Ahlefeldt

BornholmRundt er også på Vandreruter.dk