App: Digitale guides til Bornholms kyststier

Tekst og illustration af Frits Ahlefeldt, Bornholmrundt.dk – opd. Juni.2020

illustration of hiker with digital map
Der findes flere forskellige apps og kort til Bornholm Rundt langs kyststien

Der findes ingen officiel app til Kyststien rundt om Bornholm, men der er en række uofficielle mere eller mindre opdaterede apps. Samt et opdateret lidt kringlet kort, der kan ses over nettet – Hvor de officielle sti-ændringer løbende tilføjes, her er en beskrivels af de tre mest brugte:

  • OHC Kyststier på Bornholm App. (Mindre, men fokuseret dansk app. – Kort info om mange steder, byer og seværdigheder, Google maps kort + lokal aktivitetskalender, gps placering kan ses, trackes og kan deles på Facebook)
  • Viewranger.com Bornholm Rundt ( Stor avanceret international app – tracking og kort, Open Street map, Topografiske og satellit kort off-line adgang Gps placering, gruppe-funktioner,  Avancerede tracking funktioner – Sociale medie og delings- funktioner
  • Bornholm Regionskommune – teknisk kort – ingen gps eller tracking.

Her er links og beskrivelser af alle tre digitale kort af Bornholms kyststi:

OHC  app: Kyststier på Bornholm app

( udviklet af / support: ohc.dk )

“Kyststier på Bornholm” appen har en række beskrivelser af byer og steder langs kyststien rundt om Bornholm – Appen bruger google maps som kort, og kræver enten at kortene er downloaded på forhånd eller netværks-forbindelse ( hvilket der sjældent er ) Sti koordinaterne er komplette hele kyststien rundt om Bornholm, og der er version både til Iphone og Android:

Link til Android Kyststier på Bornholm app. ( Alle mobiltelefoner undtagen Apple/iphone ) Mobiltelefon og tabletLink :

Link til Apple Iphone og Ipad Kyststier på Bornholm app: 

Iphone App til kyst vandrestien rundt om Bornholm

Viewranger App – Stor international Trail app:

Den store engelske app. Viewranger.com er en af de mest udbredte og avancerede trail apps i verden og den dækker mange store udenlandske ( blandt andet Skåneleden ) og også flere og flere danske vandrestier. Viewranger er den app blandt andet Dansk Vandrelaug anbefaler til vandrestier i Danmark – og selv bruger.

Jeg har selv, udfra mine egne vandreture, tilføjet en 1. version af Bornholms kyststi til Viewranger  

Selve Viewranger Appen kan bruges i resten af Danmark også – og resten af verden, så når man har den, har man kort og adgang til rigtig mange vandrestier herhjemme og i udlandet – uden at skulle downloade og sætte sig ind i nye apps.

Det officielle Bornholms kyststi ruteforløb – Bornholms Regionskommune:

Det nærmeste man kommer på et officielt digitalt kort over Bornholms kyststi p.t. er det teknisk avancerede og meget opdaterede kort over shelters, stiforløb, teltpladser m.m. som Bornholms Regionskommune selv bruger for at have styr på stien.

Kortet opdateres af Bornholm Regionskommune og det store ingeniør/landskabsfirma COWI og det har den mest opdaterede, men ikke så mobil-venlige version af Bornholms kyststi ( og en masse andet på Bornholm).

Vejledning til kortet – Under menupunktet “fritid og leg” skal man selv krydse “vandrestier” af . Shelters, lejrpladser m.m. kan også ses i sidemenuen:

Officielt kommunekort m. vandresti – forløb: – Kort over Bornholms kyststi

Kommer der et mere brugervenligt officielt kort eller bedre digital løsning vil jeg straks opdatere her.

God tur 🙂

Frits Ahlefeldt

(opdateret 2020 )