bagagetransport på vandring Bornholm Rundt

2012 giver en ny mulighed for at vandre Bornholm rundt med logistikken på plads og meget mindre bagage

Arnager kyststykke

Ikke alle steder er det lige let at bære sin oppakning på vandretur rundt om Bornholm

AktivBornholm.dk er først på banen med at tilbyde vandrere at få kørt deres bagage rundt mellem de bookede sovesteder på vandreturen rundt om Bornholm.

Det er en fin ide, om ikke andet så fordi man så har al logistikken på plads og samtidigt vil have meget lettere ved at gennemføre de enkelte vandrings-dagsetaper, hvis man ikke lige har fået trænet op til topformen. (eller netop er ved det 😉

For Bornholm og Bornholms kyststier tror jeg samtidigt at en bredere buket af muligheder for at gøre turen rundt om Bornholm til fods, vil gøre at langt flere kan få glæde af en ret enestående oplevelse OG samtidigt være med til at holde Bornholms kyststier åbne, faciliteterne toptunede og de lokale turistmøller igang en langt større del af året, til glæde for alle. (Bornholm er meget egnet til vandring ihvertfald hele for og sensommeren Maj-Oktober)
Endeligt kan det, at der kommer nye ideer til at arrangere vandring på Bornholm, også for alvor være med til at sætte vandring tilbage på det Bornholmske verdenskort og forhåbentligt også få andre aktører på Bornholm til  at få øje på vandrerne som målgruppe. Og for de muligheder der ligger for at udvikle Bornholm til en ultimativ vandredestination.

Muligheden for at få kørt sin bagage rundt, tror jeg, især kan give, for eksempel, børnefamilier, bedsteforældre, Seniorer, kærestepar på wellnesstur og solovandrere, der gerne vil have at der bliver holdt lidt øje med dem en ret attraktiv mulighed. Men jeg tror også det vil være interessant for ikke helt erfarne vandrere eller folk på (gen)optræning, der får mulighed for at prøve kræfter med en seriøs vandringsoplevelse, på et meget særligt sted,  uden samtidigt helt i samme grad at risikere ryg, knæ osv. Og som det vigtigste er det noget der gør at risikoen for ultimativt at skulle  opgive vandreturen rundt om Bornholm på grund af knas i logistikken eller ryggen bliver meget mindre.

Jeg kender dog mange hardcore vandrere der aldrig ville drømme om at overlade deres minimal oppakning til at blive kørt fra sted til sted, og det er der heller ingen grund til hvis man enten er så garvet at man kan holde sin totale bagage under 10-15 kilo, eller så luksusagtig at man slet ikke behøver andet bagage end en let dagturssæk, en Evian kildevand, lidt sunblocker, et par Energy bars og et Guld-Visakort.

Men jeg kender også mange erfarne vandrere, som har indset at det ikke er hele familien, der synes at vandreferie rimer på at sidde på jorden og spise frysetørret mad af den fælles Trangia gryde, sove på et milimeter tyndt underlag under en tarp (en slags minimal bivuak) og ellers nyder at bruge aftenerne på at holde sin ske op under pandelampen og filosofere over hvor meget forskelligt man kan bruge sådan en 3grams Titaniums dims til.

Og selv for mange proffede vandrere, bliver udfordringen med minimal-oppakning også ret stor her i digitale 2012, når mr. Proff. allerede har passeret de 10kg. rygsæk vægt, når han har pakket sit uundværlige Canon D X-Gigantus ned, med den  store særlige 500m.m. zoom til Tranedans fotografering, og fundet plads til blitz, ipad, mobil, kikkert, GPS’en og diverse andre gadgets + tilhørende (sol)opladere og ekstra batterier.

Så bagagetransport til vandrere på Bornholm synes jeg er et godt nyt alternativ, der kan være ret fedt, hvis man har muligheden for at opgradere den mere økonomiske del af  en 7 dages vandreoplevelse Bornholm rundt til ihvertfald over 3500,- kr./person  (ex. mad og transport til og fra Bornholm)  vil man kun have transporteret sin bagage Bornholm rundt er prisen ca. 100kr/pr ting/gang. læs mere her: BikingBornholm.dk bagagetransport

Det gode er både at logistikdelen og bagageudfordringen er løst, så det nu er muligt at få sin oppakning zappet rundt om Bornholm fra det ene sovested til det næste… selvom jeg gamle stædige æsel jo stadigt personligt foretrækker at bære mit grej selv, og gå den anden vej rundt om Bornholm end alle andre 🙂

Lad mig endeligt høre om nogen har haft erfaring med at få kørt deres bagage rundt, enten på vandretur på Bornholm eller andre steder og om det er en god oplevelse.

Mere om AktivBornholms vandretur rundt om Bornholm

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to bagagetransport på vandring Bornholm Rundt

  1. Thea Lousen says:

    Tak for tippet om bagagetransport. For mig er det blevet et must, og det har hidtil gjort at jeg vandrer alle andre steder end i dk. Specielt Storbrittanien har mange suveræne vandreruter, og en mængde firmaer der sørger for alt lige fra booking af b&b til bagagetransport. Tjek nationaltrail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *